agost 6, 2018

Introducció a la meditació

“La meditació és un retorn a casa nostra, al que som, a les profunditats de nosaltres mateixos. És l’aquí i l’ara: la consciència plena, el descobriment del món tal com és, sense ego i sense por. És aprendre a fer el silenci dins de nosaltres mateixos per comprendre la nostra autèntica dimensió”.

La  introducció té una part teòrica on descobrirem els diferents tipus de meditació i singularitats de cadascuna de les tradicions espirituals. També ens centrarem en les seves aportacions per a la nostra salut i en els objectius a curt i llarg termini. Un cop presentada la part teòrica, passarem a la pràctica, el nucli de la meditació: ens asseurem en la postura correcta i donarem les instruccions per meditar: la columna, els braços, les espatlles, els ulls, la vista, la respiració, els pensaments, etc. Aprendrem a baixar la respiració fins a la part baixa de l’abdomen i quin és l’estat òptim de la ment.

Es tracta d’una introducció exprès però suficient per assistir a una jornada de meditació o a un retir residencial de cap de setmana.