agost 1, 2018

Jordi Barberà Argilaga

Sóc el Jordi Barberà Argilaga des de fa 47 anys. Amb encerts i amb errors transito per la vida i procuro assaborir-la: com Pessoa, però, no només sóc jo, sinó que he assajat ser molts d’altres: un repartidor de premsa, un netejador d’hotels de luxe durant les nits londinenques, un barman, un bibliotecari a l’absis d’un convent… Des de molt petit m’he sentit atret per les històries i per la manera d’explicar-les i, sobretot, per la màgia de les paraules. En part fou per això que vaig estudiar filologia a la universitat i en part és també per això que durant més de vint anys m’he dedicat a la comunicació, al disseny gràfic i a l’edició de llibres i revistes. [llicenciat en filologia]

Sempre he combinat el món de la comunicació amb el de la investigació i la docència, tant en l’àmbit universitari com en l’àmbit social. D’aquí que encara ara dediqui una part del meu temps a ensenyar en instituts de secundària i que bona part de la meva tasca al Piset consisteixi en impartir xerrades, tallers i cursos de formació. [màster universitari de Formació del Professorat]

Com a conseqüència de la meva passió per l’instint del llenguatge, m’he format en programació neurolingüística i sobretot en el coaching en programació neurolingüística [màster en coaching en programació neurolingüística] [màster en hipnosi eriksoniana] i des de l’any 1996, quan un amic em va introduir en la meditació budista assegut a la cantonada d’una banyera de Londres, no he parat, amb alts i baixos, d’endinsar-me en el món de la meditació, sobretot en l’escola soto del budisme zen, en la qual he estat ordenat boddhitsava. Des de fa dos anys he assumit la presidència de l’Institut Català de Mindfulness i Meditació i n’imparteixo cursos i tallers per a particulars i empreses. Des de fa sis anys, el Piset ha crescut al mateix ritme que els meus tres fills i jo mantinc el repte d’aconseguir que tots plegats siguem una mica més feliços.