Sexe en parella

Un dels ingredients bàsics de l’amor és el desig i el sexe. I aquest amb el temps de relació i l’estrès de les parelles (fills,feines…) perd força i s’apaga.

El Joan i la Mireia fa 15 anys que estan junts. Ell sempre es queixa que no té prou sexe i en necessita amb més freqüència; a ella  li manca el desig, sempre està cansada o enfadada per alguna cosa que li ha passat amb el Joan, o a la feina, o amb els nens… Les seves relacions sexuals són escasses i poc satisfactòries. Moltes vegades quan parlen de sexe entren en una discussió tensa i la Mireia sempre té pressa per acabar la conversa. Quan la comunicació està carregada de tensió ens sentim frustrats o ferits.  Finalment el desig del Joan s’ha convertit en una exigència per a la Mireia. Aquí la sexualitat s’ha estancat.

L’objectiu del sexe és estar més a prop l’un de l’altra, passar una bona estona, sentir-se satisfets, valorats i acceptats, no descarregar energia damunt de l’altre. Obtenir aquest sentiment de reciprocitat en la pertinença de l’altre, compartir el plaer a través d’una posessió reconeguda de l’altre .

L’afecte i la tendresa són la implicació emocional d’entrega per atendre les necessitats de l’altre i és una conseqüència del reconeixament i la valoració cap a l’altre. En la relació sexual s’han d’anar alternant de mutu acord.

Per tenir  una vida sexual  plena en  parella:

  1. Fes tot el que vulguis. T’has pregunat què t’agrada? Ho fas per la teva parella o per tu? T’has fixat mai que el sexe és també energia en moviment?
  2. No s’ha de fer res que no vulguis fer (fer el que no vols encara és pitjor que deixar de fer el que vols). Això produeix energia negativa que s’encomana a l’altre quan fas l’amor i genera males vibracions.
  3. Sempre ho has de fer des del desig previ. De vegades fer l’amor perquè toca, perquè l’altre en té ganes o perquè ens deixin tranquils és una font de malestar i d’energia negativa. En sexualitat l’única cosa que funciona és fer les coses que volem, quan volem i perquè volem.
  4. Ha d’estar d’acord amb la teva pròpia escala de valors: que sigui una escala de valors pròpia i no imposada per la societat, per la teva infància, el patriarcat. Acccepta que la teva parella té la seva pròpia escala de valors.

Cal dedicar temps a recuperar el desig: parla de sexe, sigues amable amb l’altre a l’hora de parlar-ne. Aprèn a dir el que desitges  a l’altre, el que t’agrada, sense temor, i amb amabilitat i tendresa.

Reacciona bé davant les peticions de l’altre, davant els desitjos de l’altre. Sense enfadar-te ni jutjar. Amablament i amb tendresa. Aprèn els gustos de l’altre. Dedica un temps a recordar i a memoritzar-los o a preguntar-los. Utilitza aquests coneixements per tocar i fer petons a l’altre. És el llenguatge no verbal, és estar amb sintonia amb l’altre.

També s’ha d’utilitzar el diàleg i les paraules, les fantasies com una altra forma de comunicar-te, fins i tot mentre fas l’amor. Fes-ho de manera natural sense por ni temor al que pensarà l’altre.

No facis retrets, no critiquis a l’altre. En lloc de mai em toques o no fem mai l’amor és:

  • em va encantar que em toquessis el cap de setmana passat, m’agradria que ho féssim més sovint.
  • M’agrada molt que em toquis aquí. Aquí no em toquis.

Sorprèn a l’altre amb allò que saps que li agrada, utilitza la imaginació i l’enginy. Rescata el que féieu abans, de nuvis. Busca idees diferents, llocs diferents, jocs diferents que us agradin i prepareu  un cap de setmana cadascú, sempre pensant en l’altre.

Tingues en compte que no tot el sexe ha de ser sempre de la mateixa quantitat i qualitat: de vegades sembla que pots arribar a tocar l’ànima de l’altre i d’altres només serà plaer. De vegades el sexe pot ser lent o pot ser ràpid, en una relació sexual ha d’existir la varietat, però hi ha d’haver ocasions en què el sexe sigui una expressió de l’amor.

Un no s’ha de prendre de forma personal els diferents desitjos i necessitats de l’altre, dintre de la relació tots els desitjos i anhels, imatges i fantasies hi poden tenir cabuda i poden ser benvinguts. Res és dolent ni repugnant en si mateix. Podeu dir no a les fantasies de la vostra parella, però no les desprecieu. Per expressar una fantasia fa falta molta confiança. Pot ser un joc entre vosaltres dos.