agost 6, 2018

Jornada de meditació

A les jornades de meditació es faran tres zazens (meditació budista zen) amb kin-hin (meditació caminant). Hi ha també una meditació o exercici de mindfulness guiat i una pràctica d’empoderament personal.

Al matí se serveix la guenmai (la sopa que prenen els monjos zen després del primer zazen del matí). I la jornada acaba amb un te amb conversa, on es poden aclarir alguns dels aspectes de la pràctica.

Cal portar un bol amb dos tovallons (un de més gran i un de més petit per rentar el bol). També cal portar la cullera. No us descuideu de portar el zafu (coixí de meditació), banqueta o el que utilitzeu habitualment per meditar (si no en teniu o no el podeu portar, us en facilitarem un).

Durant el retir no dinarem però cadascú és lliure d’emportar-se els refrigeris que cregui oportuns.

Només per a persones que ja hagin meditat, o que hagin assistit a alguna altra jornada, retir, grup de meditació, a les sessions de Mindfulness per a la Gestió de l’Estrès o al curs Mindfulness amb PNL. Si no teniu experiència prèvia, cal assistir a la introducció a la meditació del dia abans de la jornada.

Horari d’una jornada de meditació (8h)

8.30 recepció i benvinguda

9.00 preparació zazen

(9.15 tancament de portes fins a les 11.15)

9.30 ZAZEN

11.00 guenmai

11.30 ZAZEN

12.30 mindfulness

13.00 (descans)

13.30 ZAZEN

14.30 pràctica d’empoderament personal

15.30 te amb conversa

16.30 comiat